Internett på institusjonane

BorghildLiland (2).JPG - Klikk for stort bilete Tor Halvorsen

 

Med trådlaust internett på rommet har Bjørg Liland (86) full kontroll på kva både born og barnebarn gjer på, anten dei er på Voss, Sotra, i Kvam, Kongsberg, Tromsø eller Stockholm.

- Eg har vore på Facebook lenge, eg, seier Bjørg, og sjekkar både meldingar og statusoppdateringar frå datamaskina si i heimen sin på Vossestrand Omsorgstun.

Voss sjukeheim, Vetleflaten omsorgssenter og Vossestrand omsorgstun har i vår har fått ny digital infrastruktur, der bebuarane får tilbod om trådlaust internett.Tidlegare har ikkje tilgangen til gjestenettet vore optimal. Med den nye løysinga vil bebuarar ha tilgang i eitt år om gongen, og det vil i praksis fungera som å ha trådlaust nett heime. Bebuarane betalar ikkje noko for nettilgangen.

- Det er voldsomt kjekt med tilgang til nett, tykkjer Bjørg Liland. Ho brukar internett til nettbank, e-post og Facebook. Gjennom Facebook kommuniserer ho med både slekt og vener, både i Noreg, på Tenerife og i Amerika. - Og står eg fast, får eg hjelp av dei som arbeider her. Det er helst til yngste som er flinkast med dette, smiler ho.
 

Områdeleiar Agnete Hommedal Gilbakken trør til som IT-hjelp ved behov når Bjørg Liland står fast. - Klikk for stort bileteOmrådeleiar Agnete Hommedal Gilbakken trør til som IT-hjelp ved behov når Bjørg Liland står fast. Tor Halvorsen

Sist endra 26.05.2017
Nyhende karusell forsiden
Fann du det du leitte etter?
 
Login for redigering